”Att jobba på Rototec är väldigt roligt."

Emilia Sandblom började som trainee hos Rototec i maj 2021 men är nu projektledare på heltid.

”Under min tid som trainee arbetade jag tillsammans med mer erfarna projektledare, deltog i kundmöten, besökte projektplatser och närvarande på installationsmöten med olika byggföretag. Jag lärde mig till och med att köra grävmaskin en dag. Jag hade även möten med andra avdelningar inom organisationen, till exempel konsultationsavdelningen. Min kollega Kaijaleena förklarade mycket om geoenergi och hur det fungerar. Det var väldigt intressant.”

Emilia har verkligen trivts under sin tid i företaget: ”Att jobba på Rototec är väldigt roligt. Jag sköter redan små projekt på egen hand (upp till 18 energibrunnar) men får hjälp internt vid behov. Jag har precis påbörjat min första borrning vilket är väldigt spännande.”

B2EBB247-A466-4ADB-8ADE-003B63B902B9-400x0-c-default

Emilia är fortfarande mitt uppe i studierna och tar examen i slutet av året. Under studietiden har hon arbetat hos flera olika företag, men karriären startade inom energisektorn på Svenska Kraftnät.

”Jag gillar variationen i mitt arbete. Jag skulle inte vilja sitta framför en dator hela dagen. Just nu lär jag mig fortfarande mycket, så jag är väldigt trött på kvällarna.”

På fritiden håller Emilias fyra barn och träning henne sysselsatt. ”Jag har ett tydligt mål i min träning, en svensk klassiker, som jag planerar att göra nästa år.”

Emilia ser ett tydligt mål även för Rototec: ”Jag ser en ljus framtid för Rototec och tror att vi kommer att fortsätta växa, kanske särskilt mycket i Sverige. Jag planerar att vara med Rototec under den här tillväxtresan. Jag tycker det är jättebra!”

 

 

Share: