Rototec fortsätter sin tillväxtresa i Sverige genom förvärv av Stures Brunnsborrningar AB

Den europeiska marknadsledaren inom geoenergi, Rototec-koncernen, fortsätter sin starka strategiska tillväxt på den svenska marknaden genom att köpa Stures Brunnsborrningar AB. Köpet genomfördes den 23.11.2018.

”Stures är ett bolag med en lång historik och stor erfarenhet inom geoenergi. Stures och Rototec har stora synergier, som gör att vi tillsammans kan bli starkare på stora geoenergiprojekt. Jonas har följt sin far Bo Jansson redan från barnsben och har byggt upp ett stort kunnande inom geoenergi, som vi värdesätter högt. Vi välkomnar hela gänget in i Rototec familjen”, berättar Mikko Ojanne, Vice President i Rototec Group, som har verksamhet i Sverige, Finland och Norge..

”Rototec är ett finansiellt starkt bolag, som satsar på geoenergin. Bolaget består av ett ungt drivet gäng, och bolaget har en entreprenörsanda som passar mig. Jag har följt Rototec under många år. Deras starka utveckling i Norden visar att de har ett vinnande koncept, som jag tror på. Tillsammans kan vi bygga vidare mot något ännu bättre. Efter sammanslagningen med Rototec kommer vi att fortsätta leverera hög kvalitet och pålitlig service till både befintliga och nya kunder”, berättar Stures verkställande direktör Jonas Jansson.

Allt större geoenergiprojekt har blivit vanligare i Norden under de senaste åren. Framförallt projekt som sjukhus, kontorsbyggnader, skolor, bostadsrättsföreningar och industrifastigheter, med stora behov av både uppvärmning och kylning, har ökat. De geologiska förutsättningarna i Norden är dessutom bra för energilagring. Energiföretag har uttryckt sitt intresse för samarbete med Rototec.

”Tack vare vår stora maskinpark och vår unika kompetens kan vi leverera komplicerade geoenergilösningar inom kylning, uppvärmning och energilagring till alla våra kunder i Norden. Efterfrågan av våra konsulttjänster har ökat stadigt i takt med att geoenergifälten har blivit allt större och mer komplexa”, berättar Mikko Ojanne.

Mer information:
Mikko Ojanne Vice President, Rototec Group
+46 70 952 14 81
mikko.ojanne@rototec.se

Rototec är Europas största leverantör av geoenergilösningar och en driven branschinnovatör. Geoenergi är förnybar energi från marken som kan användas till att värma och kyla fastigheter i alla storlekar. Rototecs tjänster omfattar hela processen kring geoenergisystem – allt från konsultation till installation. Företaget grundades 2007 och bedriver verksamhet i hela Norden. Omsättningen år 2017 uppgick till 42,5 miljoner euro. www.rototec.se

Share: