Brf Kavaljersbacken, Sundbyberg

Bergvärmen sänkte bostadsrättsföreningens avgifter med 14%

Rototec fick i uppdrag att installera bergvärme i bostadsrättsföreningen Kavaljersbacken i Sundbyberg. Föreningen blev riktigt nöjd över de billigare uppvärmningskostnaderna som installationen av denna hållbara energiform medförde.

Bostadsrättsföreningen Kavaljersbacken i Sundbyberg valde bergvärme och fick snart enorma besparingar. Rototecs bergvärme minskade nämligen uppvärmningskostnaderna i lägenhetshuset vilket möjliggjorde sänkningen av avgifterna med över 14%.

Hela föreningen tyckte det var positivt med en miljövänlig energiform. Dessutom var även ekonomisk hållbarhet en viktig del av investeringen. Kalkylerna som gjordes i början av projektet visade att systemet skulle betala sig själv inom 6 år från installationen – en kort tidsperiod i lägenhetsbyggnaden som funnits sedan 1965.

Samarbetet gick som planerat och Rototec utförde projektet enligt tidsplanen. Nu värms fastigheten upp på ett miljövänligt sätt och utöver ett bättre miljösamvete så får föreningen även stora ekonomiska fördelar.

Brf Kavaljersbacken, Sundbyberg

  • 90 lägenheter
  • Byggår 1965, bergvärme installerades 2014
  • 18 st energibrunnar à 210 m
  • Besparingar: ca 430 000 SEK/år.

Samarbetet gick utmärkt, Rototec skötte allt jättebra och effektivt. Vi ville installera bergvärme på grund av de enorma besparingar som det ofta medför. Det är exakt vad som har hänt: Rototecs bergvärme har sänkt våra uppvärmningskostnader avsevärt. Vi kunde dessutom sänka avgifterna med över 14% vilket är helt fantastiskt! Hela vår bostadsrättsförening tyckte det var positivt med en mer miljövänlig energiform. Vi vill absolut utföra projekt som är bra för miljön men det måste även vara ekonomiskt hållbart. Vi har rekommenderat Rototecs bergvärmelösning till andra, såklart! Ett lönsamt projekt som vi får nytta av i flera år framöver.”

Kristina Karlsson, Styrelseordförande, BRF Kavaljersbacken, Sundbyberg

Share: