Brf Kavaljersbacken sänkte energikostnaderna med bergvärme

Brf Kavaljersbacken

18 st Energibrunnar
210 m Djup
90 Bostäder

Rototec fick i uppdrag att installera bergvärme i bostadsrättsföreningen Kavaljersbacken i Sundbyberg. Föreningen blev riktigt nöjd med de billigare uppvärmningskostnaderna som installationen av denna hållbara energiform medförde.

Besparingar på över 14% med Rototec


Bostadsrättsföreningen Kavaljersbacken i Sundbyberg valde bergvärme tillsammans med Rototec och kunde direkt göra stora kostnadsbesparingar. Bergvärmeanläggningen minskade nämligen uppvärmningskostnaderna i lägenhetshuset och möjliggjorde en sänkning av avgifterna med över 14%.

Hela föreningen tyckte det var positivt med en miljövänlig energiform. Dessutom var även ekonomisk hållbarhet en viktig del av investeringen. Kalkylerna som gjordes i början av projektet visade att systemet skulle betala sig själv inom 6 år från installationen – en kort tidsperiod i lägenhetsbyggnaden som funnits sedan 1965.

Samarbetet gick som planerat och Rototec utförde projektet enligt tidsplanen. Nu värms fastigheten upp på ett miljövänligt sätt och utöver ett bättre miljösamvete så får föreningen även stora ekonomiska fördelar.

Samarbetet gick utmärkt, Rototec skötte allt jättebra och effektivt. Vi ville installera bergvärme på grund av de enorma besparingar som det ofta medför. Med bergvärme har vi sänkt våra uppvärmningskostnader avsevärt. Vi kunde dessutom sänka avgifterna med över 14% vilket är helt fantastiskt! Vi vill utföra projekt som är bra för miljön men det måste även vara ekonomiskt hållbart. Vi har rekommenderat Rototecs bergvärmelösning till andra, såklart! Ett lönsamt projekt som vi får nytta av i flera år framöver, Kristina Karlsson, Styrelseordförande, BRF Kavaljersbacken.

Projektet i sin helhet: 

  • 90 lägenheter
  • Byggår 1965, bergvärme installerades 2014
  • 18 st energibrunnar à 210 m
  • Besparingar: ca 430 000 SEK/år.

Här kan du läsa mer om hur Rototec projekterar och genomför borrning och installation av geoenergianläggningar!  

Share:
Rototec-Bergvarmeguide-for-bostadsrattsforeningar_featured-img

Bergvärme för bostadsrättsföreningar

Läs mer om geoenergi för bostadsrättsföreningar i vår broschyr. Kontakta Rototec för ytterligare information!