Geoenergikonsultation

Rototec är Europas största leverantör av geoenergi. Vi erbjuder konsulttjänster som innefattar rådgivning, förstudier, projektering, mätningar och simuleringar för projekt och borrning av bergvärme och bergkyla.

Konsultering som säkrar geoenergiprojektet

Vi vill vara säkra på att alla våra geoenergiprojekt blir rätt dimensionerade och implementerade. För oss betyder det noggrant genomförda förstudier, provborrningar och TRT, samt simuleringar - allt för att geoenergianläggningen ska bli välfungerande som möjligt.

I omfattande och komplexa projekt kan du göra stora kostnadsbesparingar med hjälp av våra konsulttjänster. Vi erbjuder allt från förstudier till implementering och systeminstallation tillsammans med våra partners. 

Våra konsulttjänster

Rådgivning

Vi erbjuder rådgivning och konsultation inom alla delar av ett geoenergiprojekt. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder anpassade och optimerade anläggningar som kombinerar bergvärme och bergkyla, oavsett storlek och komplexitet på fastigheten eller byggnaden.

Förstudier

I våra förstudier analyserar vi lämpligheten för att borra och installera geoenergianläggningar i en fastighet eller byggnad. Vi analyserar potentialen för bergvärme och bergkyla och kartlägger objektets specifika energibehov. Därefter gör vi en kostnadsuppskattning.

Projektering

Vi är en erfaren pionjär i branschen och kan stolt titulera oss som Europas största leverantör av geoenergi. Vår ingenjörskonst passar alla typer och storlekar av anläggningar för bergvärme och bergkyla, även till fastigheter och byggnader som kräver komplexa lösningar. 

Mätningar

Vi genomför flera olika typer av mätningar för att analysera berggrundens egenskaper och att projekten genomförs med hög kvalitet. Vi gör mätningar av borrfältens berggrund och borrhål. Alla mätningar utförs med den senaste tekniken inom branschen.

Simuleringar

Vi säkerställer optimal dimensionering och drift med hjälp av EED-simulering. Med programmet IDA ICE kan vi simulera fastighetens energiförbrukning och tekniska systemlösningar för att hitta den bästa lösningen för respektive fastighet eller byggnad. 

Rototec-Rototec-som-samarbetspartner_featured-img

Rototec som samarbetspartner

Med oss som certifierad partner blir ditt geoenergiprojekt smidigt och säkert genomfört. I den här broschyren kan du läsa mer om fördelarna med att arbeta med Rototec i ditt nästa geoenergiprojekt.

Vill du komma i kontakt med våra experter?

Lämna dina kontaktuppgifter till oss om du är intresserad av våra tjänster eller har frågor om geoenergi. Vår kundtjänst kommer att kontakta dig så snart som möjligt. Vi säljer endast till företagskunder.