Expertis inom geoenergi – avgörande för Gerox AB

Gerox AB strävar efter att ge sina kunder de bästa möjliga geoenergilösningarna. De har en exakt arbetsmodell för implementeringen av hela projektet och de har valt Rototec som sin partner för att utföra denna. 

Exakta beräkningar utgör grunden för projektet


Johan Nyholm, VD för Gerox AB, berättar att kunderna hos Gerox AB är främst bostadsrättsföreningar som vill sänka sina uppvärmningskostnader på lång sikt. Dessutom vill deras kunder ha ett mindre koldioxidavtryck och de väljer därför en geoenergilösning, vilket gjorde att Rototec är en perfekt partner att vända sig till. 

När en bergvärmeväxlare och fjärrvärme kombineras kan du spara 50%. En stor del av den energi som värmepumpen levererar är förnybar energi som kommer från berget, vilket är utmärkt. För att kunna betjäna kunden på bästa sätt måste alla projekt vara välorganiserade och noggrant planerade. Rototec har den expertis som krävs för att utföra alla nödvändiga beräkningar och med sin kompetens kan de göra avancerade energiberäkningar som utgör grunden för hela projektet. Själva jobben är omfattande eftersom många borrningar och grävningar är inblandade, så det finns inget utrymme för fel, säger Johan Nyholm, VD för Gerox AB.

Ytterligare en viktig aspekt att ta hänsyn till är de långsiktiga effekterna på miljön de arbetar i.

När vi arbetar med Rototec går projekten smidigt och inom ett års tid kan ingen ens genom att bara titta se att arbete har utförts här, fortsätter Nyholm.

En pålitlig och långsiktig partner


Gerox AB har samarbetat med Rototec under många, främst på grund av expertisen i att planera hur borrningen och installationen av geoenergianläggningarna ska genomföras. Dessutom får Rototec jobbet gjort, från planering till slutförande.

Eftersom det här är stora projekt måste vi verkligen ha en partner som kan göra allt: planering, projektledning och att de har ett nätverk av pålitliga underentreprenörer. Vi har arbetat tillsammans under sex år med ett hundratal bostadsrättsföreningar och därmed sparat massor av energi. Varje bostadsrättsförening som tänker komplettera med förnybar energi bör välja en totalentreprenör med Rototec som borrentreprenör för ett lyckat genomförande av projektet, avslutar Nyholm.

Share:

Samarbeta med Rototec

Vill du läsa mer om hur det är att samarbeta med Rototec och vad du kan förvänta dig av ett samarbete med oss? Ladda då ner vår broschyr och läs mer!