Rototec fortsätter sin expansion genom förvärv av inkråmet i Höjdens Brunnsborrning AB i Sverige

Rototec, Europas största geoenergibolag, fortsätter expandera enligt sin tillväxtstrategi i Norden. Rototecs senaste förvärv är tillgångarna i Höjdens Brunnsborrning AB i Sverige.

Överenskommelsen mellan BrainHeart Energy Sweden och Rototec undertecknades den 27 september 2019 och omfattar köp av alla Höjdens Brunnsborrning Ab:s maskiner och tillgångar. Höjdens Brunnsborrning har verkat i Stockholm och Göteborg med omnejd och också i Värmland och Örebro län.

”Vi har stora tillväxtmål i vår strategi, och vi växer enligt den. Vi ser Sverige som en viktig marknad och tror att där finns mycket tillväxtpotential både i form av förvärv och i form av organisk tillväxt. Med detta köp säkerställer vi den kapacitet och de resurser som behövs för att kunna erbjuda flera och större projekt till våra kunder”, säger Mikko Ojanne, VP of Development för Rototec Group.

”Vi vill erbjuda den bästa kundupplevelsen till våra kunder, och med våra stora maskinpark kan vi snabbt slutföra även stora projekt”, fortsätter Mikko Ojanne.

”BrainHeart Energy Sweden har beslutat att gå ur marknaden för entreprenadborr och har därför valt att sälja maskiner och tillgångar i Höjdens Brunnsborrning AB. Efter förhandlingar med Rototec har vi funnit en fungerande lösning”, förklarar Bertil Carlsén, Mergers and Acquisitions, BrainHeart Energy.

Ytterligare information:
Joanna Viileinen, marknadsförings- och kommunikationschef, Rototec Group, joanna.viileinen@rototec.fi eller tfn +358 40 538 33 66 Bilder: https://material.rotomap.fi


Rototec
Rototec är Europas största leverantör av geoenergilösningar och en driven branschinnovatör. Geoenergi är förnybar energi från marken som kan användas till att värma och kyla fastigheter i alla storlekar. Rototecs tjänster omfattar hela processen kring geoenergisystem – allt från konsultation till installation. Företaget grundades 2007 och bedriver verksamhet i Finland, Sverige och Norge. Omsättningen år 2018 uppgick till 50 miljoner euro. Mer information om geoenergi och Rototec finns på adressen www.rototecgroup.com

 

BrainHeart Energy Sweden
Bolagsgruppen BrainHeart Energy Sweden är ett av de ledande bolagen inom installation och service av värmepumpar. Idag arbetar gruppen genom sina helägda dotterbolag som helhetsleverantör på svenska värmepumpsmarknaden för konsument, små och medelstora bolag.
Mera information www.brainheartenergy.se

Share: