Rototec fortsätter sin tillväxt resa genom förvärv av borrverksamheten i Tom Allen oy

Rototec koncernen, Europas marknadsledare inom energiborrning, fortsätter sin tillväxtresa och stärker sin position i Finland genom uppköpet av borrverksamheten i Tom Allen Oy. Affären trädde i kraft 29 januari 2016.

Tom Allen Oy är en pionjär inom geoenergi i Finland, som genomförde de första installationerna för 20 år sedan. Tom Allens grundare, Thomas J. Allen (Tom Allen), har gjort banbrytande arbete inom geoenergin i Finland då det gäller både borrning och geoenergisystem. Efter försäljningen av borrverksamheten, kommer bolaget fokusera sitt arbete mot att bygga starka helhetslösningar inom geoenergi.

”Tom Allen Oy kommer framöver fokusera starkare på helhetslösningar. Försäljningen av borrverksamheten är ett naturligt steg och vi ska nu fokusera på vår kärnverksamhet. Rototec kommer vara en viktig partner och samarbetet kommer möjliggöra en expansion i Norden.” säger Tom Allen Oy:s VD Christian Sarkala.

Tom Allen Oy koncentrerar sin verksamhet till helhetslösningar och i de delar som berör geoenergiborrning kommer man att samarbeta med Rototec. Rototec och Tom Allen kommer tillsammans att arbeta för en utveckling i branschen nu och i framtiden.

”Det har varit en ära att göra denna affär, Tom Allen och hans bolag har haft en stor betydelse i hela branschen.”, säger Rototec koncernens VD Mikko Ojanne.

Behovet att förnya energilösningarna i stora fastigheter såsom skolor, sjukhus och köpcentra växer hela tiden och affären som nu gjorts stärker Rototec möjligheter att möta den ökande efterfrågan.

För mer information och intervjuer:

Jouni Salakari
VD Rototec Oy
+358 40 500 8285
jouni.salakari@rototec.fi

Christian Sarkala
VD Tom Allen Oy
+358 20 7737 303
christian.sarkala@tomallen.fi

Mikko Ojanne
VD Rototec koncernen
+46 70 9521481
mikko.ojanne@rototec.se

Share: